İmplant Uygulama
İmplant Nedir?
Eksik dişleri tamamlayabilmek için çene kemiği içerisine yerleştirilen genelde titanyumdan üretilen vidaya benzetilen materyaldir.
İmplant Nasıl Uygulanır?
Ufak bir cerrahi işlem ve lokal anestezi ile uzman hekimler tarafından çene kemiğinde yer açılıp implant yerleştirilir. Genelde 10 dakika gibi bir sürede yapılabilir. Çekim sonrası direkt olarak uygulanabilir. Bir çok vakada kesme ve dikme işlemi olmadan da yapılabilmektedir.
Kimler Yaptırabilir?
18 yaş üstünde diş eksikliği olan herkese uygulanabilir. Sadece ileri seviyede şeker hastalığı olanlarda, şeker kontrol altına alındıktan sonra yapılabilir. Kemoterapi gören hastalarda ise 4 yıl sonra implant uygulanabilir. Onun haricinde dişsiz geçen süre çok fazla olduğunda veya başka sebeplerle kemik yetersizliği varsa buralarla implant ile birlikte kemik miktarını arttırıcı tedavilerde gerekebilir.
İyileşme Süreci
Vakaya göre değişkenlik süreci göstermekle birlikte, 2 ila 4 ay arasında implant kemik arası osseointegrasyon dediğimiz birleşme sağlanır. Günümüzde yeni nesil bazı özel implantlar ile vakanın durumuna bağlı olarak 3 hafta sonra yükleme yapılabilir. Bazı durumlarda ise ön diş implant uygulamalarında anında geçici diş yüklenebilir. Sonuç olarak estetik bölgede aynı gün diğer bölgelerde ise 3 hafta ila 6 ay arası iyileşme sağlanıp dişleriniz takılabilir.
İmplant Çeşitleri
Türkiye’de 400’ü aşkın marka bulunmaktadır. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu, implantların sahte olmamasıdır. Kliniğimizde yapılan tüm implantlardan sonra hastaya barkodlu bir şekilde sertifika verilmektedir.
Ömrü Ne Kadardır?
İmplant her hangi bir sorun olmadığı sürece ömür boyu kullanılabilir. Ancak üzerine yapılan protezlerin ömürleri değişkenlik gösterir.
Dikkat edilmesi gerekenler
• Hekimin yeterli ve deneyimli olması
• İmplantların sahte olmaması
• İmolant üzerinde yapılacak protez planlaması
Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
İlk 1 hafta çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır. İlk 1 hafta süt ve süt ürünlerinden uzak durulmalıdır. Asitli içecek, sigara, alkol gibi ürünlerden 1 hafta uzak durulmalıdır. Dikiş varsa 1 hafta sonra alınmalıdır. Ağızdaki tampon en az yarım saat ısırılmalı ve ilk gün çalkalama ve tükürme yapılmamalıdır. 24 saat sonraya kadar asprin ve coumadin gibi antikoagülan ilaçlardan uzak durulmalıdır. Hekiminizin verdiği ilaçlar ( Antibiyotik, ağrı kesici kullanılmalıdır)